Sistelørdagbrettspillaftenreferat

Siste lørdag i måneden betyr brettspill klokken tre. K er bortreist, men jeg holder fortet. Bruker et par timer på å rydde leiligheten først, det føles befriende. Handler mat og setter over pasta. S sender SMS om at hun blir to timer forsinket, og dukker deretter opp fem på tre. B er like punktlig som hun pleier. E dukker opp rundt fire med datteren, som får en tre måneder forsinket ettårsgave (byggeklosser i tre). S og B hjelper til med middagen mens E leker med datteren. Vi prater om alt og ingenting.

Rundt fem setter vi oss ned med Ticket to Ride, vi pakker ut og velger hver vår farge. Jeg finner fram Cola-glass, alle får et i samme farge som brikkene sine. E ber om at vi venter litt med å starte, da hans kone er på vei. Når hun kommer begynner vi å diskutere hvorvidt E med frue skal spille på lag, av hensyn til datteren, eller hver for seg. A og C ankommer. Vi er nå for mange til å spille Ticket to Ride, men for få til å dele oss i to grupper. Vi finner ut at vi heller skal spille Citadels, og rydder vekk Ticket to Ride. Fru E drar hjem med unge frøken E.

Vi begynner å spille Citadels rundt seks. Reglene sier at eldste spiller begynner. Det starter en diskusjon om hvor gammel man er vs. hvor gammel man føler seg. Jeg tror B er yngst, men det viser seg at S er tre dager yngre enn henne. Ingen ser ut til å huske at det er den eldste som skal begynne. Vi gir kronen til S. Det står på esken at et parti skal ta 20 til 60 minutter; vi blir først ferdig rundt ni. Det er uavgjort mellom B og E, men B har mest gull, og vinner.

Vi rydder bort Citadels og finner fram Munchkin, et spill jeg liker veldig godt men ikke har spilt på godt over et år. B må hjem, så vi fortsetter med fem spillere. E tar fort ledelsen, og jeg begynner å sabotere for ham. Han svarer med samme mynt. A tar igjen E, og vi hopper på ham. A, E og jeg blir så opptatt av å sabotere for hverandre at vi ikke oppdager at S, som har ligget langt etter, har tatt oss igjen. Plutselig har hun vunnet, og vi sitter der og føler oss temmelig dumme.

Klokken er elleve. Vi har brukt åtte timer på ett parti Citadels og ett parti Munchkin. Folk drar hjem. Det har vært en god dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.