Har du sluttet å slå din kone, Nedkvitne?

Ikke så veldig saklig, nei. Men så er ikke Nedkvitne eller hans støttespillere så veldig saklige heller.

Professor i biologi Kristian Gundersen, for eksempel, mener at dommen truer ytringsfriheten, fordi man ikke alltid «klart kan skille mellom trakassering og faglige argumenter». Det er skivebom. Saken har nemlig ingenting med ytringsfrihet å gjøre; de eneste som mener det er Nedkvitne selv og hans advokat. Saken dreier seg om en ansatt som gjentatte ganger nekter å stille opp i møter der han er innkalt, som bevisst velger konfrontasjon framfor kompromiss, og tyr til grov sjikane mot sine medarbeidere og overordnede i stedet for å forsøke å imøtekomme deres argumenter.

Nei, Det er nok ingen andre enn Nedkvitne selv som er overrasket over dommen.

Nedkvitne påstår at han har vært utsatt for et komplott fordi han kommer fra et lavere sosialt lag enn sine medarbeidere og overordnede. Han illustrerer dette med at alle hans antagonister er vestkantfolk – sosser som har vokst opp, med hans egne ord innenfor 20 kilometer fra Blindern.

Si meg, Nedkvitne, ville du ha likt disse menneskene bedre om de kom fra, la oss si, Romsås? Stovner? Bøler? Holmlia? Eller kanskje de skulle de ha vokst opp utenfor Oslo: Lørenskog, kanskje? Eller Finstadrabben, som Tonna Brix beskriver som «et lite høl i utkant av Oslo»?

Jeg skal fortelle deg en hemmelighet, Nedkvitne. Alle disse stedene er innenfor 20 km i rett linje fra Blindern. De er til og med innenfor 20 kilometers kjøreavstand fra Blindern.

Tror du meg ikke? Se selv – siden du tydeligvis aldri har sett et kart over Oslo har jeg laget et kart som viser avstandene fra Aer (statuen på Frederikkeplassen) til hvert av stedene jeg har nevnt over.

Hvis du ser nøye på kartet vil du kanskje oppdage at hele Oslo, inkludert Nordmarka, er innenfor 20 km fra Blindern. Du mener altså at hele Oslos befolkning – 600 000 mennesker – 15% av Norges befolkning – forsøker systematisk å undertrykke deg? Da har jeg ikke en gang regnet med befolkningen i Asker, Bærum, Lørenskog og Skedsmo (ca. 250 000 tilsammen) som også bor innen 20 km fra Blindern.

Jeg bor på Romsås og jobber på Blindern. Det tar meg et kvarter med bil, litt over en halvtime med T-bane. Men jeg vokste opp såvidt over 1 km fra Blindern (huset der jeg bodde er markert på kartet). Er jeg en drittsekk for det? Eller fordi jeg ser gjennom dine vikarierende argumenter?

Kanskje du skal se litt dypere i deg selv, Nedkvitne?

4 thoughts on “Har du sluttet å slå din kone, Nedkvitne?”

  1. Hvorfor i all verden skal en professor ha noen plikt til å komme på “møter der han er innkalt”!? En professor har den øverste formen for stilling ved universitetet og er ikke underordnet noen. Det er snarere administrasjonen som er underordnet professorene.

  2. Du tar sørgelig feil. Siden 1990 er professorer helt vanlige statlig ansatte, og de er som sådan underlagt ansettelseskontrakten de har undertegnet, arbeidsmiljøloven, og tjenestemannsloven. Det er særlig sistnevntes §14 som er relevant i denne saken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.