MXI har ikke «patent» på Healthy Chocolate

Sjokolademafiaen skryter av at deres moderselskap i USA, MXI Corp., har «verdenspatent og enerett til å benytte navnet “Healthy Chocolate” (Helsesjokolade) på sine produkter». Dette understøtter de med følgende attest:

Jeg har for ordens skyld tatt kopi av websiden hvor de fremlegger denne påstanden, i tilfelle de fjerner den:

Det er bare tre små haker ved dette:

  1. Man kan ikke ta patent på ord. Det de snakker om er et varemerke.
  2. Dokumentet er utstedt av United States Patent and Trademark Office og er ikke gyldig utenfor USA.
  3. Det er faktisk ikke en gang gyldig i USA. Søknaden om å registrere «Healthy Chocolate» som varemerke ble nemlig avslått, av opplagte årsaker (der er et beskrivende uttrykk). Etter avslaget ba de om, og fikk innvilget, en oppføring i USPTOs «Supplemental Register», som ikke gir varemerket noen som helst beskyttelse, men åpner for å forsøke å registrere det i andre land. Hele saksgangen er dokumentert på USPTOs nettsider.

Det er dessverre ikke mulig å lenke direkte til søkeresultater hos USPTO, men man kan få en oversikt over varemerker som MXI har registrert eller forsøkt å registrere ved å søke etter (“MXI CORP”)[ON] i TESS (velg «Free Form»-varianten).

Jeg kunne også tatt med:

  1. «Healthy Chocolate» betyr «sunn sjokolade», ikke «helsesjokolade».

– men det ville vært smålig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.